tag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post2477446198163123037..comments2023-08-07T17:37:12.708+02:00Comments on mmm-vin: Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2001MMMhttp://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-71675582910360675562008-08-07T09:30:00.000+02:002008-08-07T09:30:00.000+02:00(A:) Hej igen, kommer nog dröja några veckoer elle...(A:) Hej igen, kommer nog dröja några veckoer eller så innan jag öppnar 2000. Finns en aktuell provning av 2000 mot 2001 från juni på msvin (bloggspot).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-3006320033956923892008-08-01T18:58:00.000+02:002008-08-01T18:58:00.000+02:00Anonym> Vi drack någon flaska av 2000 när det b...Anonym> Vi drack någon flaska av 2000 när det begav sej - men jag har inga kvar i källaren. Ett lite torrare och mindre fruktigt vin, inga bra tecken för långlagring om jag minns rätt. Jag hade nog korkat upp ganska snart i alla fall - posta gärna i så fall!MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-70915907226292715632008-07-24T00:03:00.000+02:002008-07-24T00:03:00.000+02:00Exactly my point. Vi får se vem som hinner först:-...Exactly my point. Vi får se vem som hinner först:-)Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-61307452965112186542008-07-23T21:15:00.000+02:002008-07-23T21:15:00.000+02:00Aha! Finns 2004:an ute nu? På mitt bolag var det i...Aha! Finns 2004:an ute nu? På mitt bolag var det inte länge sedan det stod 2001:or kvar i hyllan - nu är det enbart 2003:or. <BR/><BR/>Ett klart roligt experiment att testa alla:<BR/><BR/>Mr Parker (årgång 2004):<BR/>Antinori: 91 p<BR/>Castello di Brolio: 90 p<BR/>Castello di Fonterutoli: 89 p<BR/>Nipozzano: 90 p<BR/><BR/>Jämnt skägg således - men prismässigt är det stora skillnader.MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-43998646025932074442008-07-22T21:25:00.000+02:002008-07-22T21:25:00.000+02:00Nix, är närapå novis då det gäller Chianti och har...Nix, är närapå novis då det gäller Chianti och har mestadels druckit onödigt dyra Super Tuscans. <BR/><BR/>Samtliga nollfyror av dessa viner finns nu på SB och det är helt klart genomförbart att testa dem mot varandra. Castello di Fonterutoli har jag redan i källaren och de övriga finns "överallt" så jag kanske gör en ansträngning inom kort.<BR/> <BR/>Dock bör man nog egentligen skynda sig, om det inte redan är för sent, för åtminstone Castello di Brolio går nog in en hyggligt lång tunnel.<BR/><BR/>En annan Riserva som skulle vara intressant att mäta mot de övriga är Frescobaldis Nipozzano som jag läst en del postitivt om.Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-27978533673537616632008-07-22T19:58:00.000+02:002008-07-22T19:58:00.000+02:00A här; låter inte tokigt. Har nu tyvärr inga 01 i ...A här; låter inte tokigt. Har nu tyvärr inga 01 i källaren men väl 00. Har du mögligen testat?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-48563170868449379112008-07-22T18:02:00.000+02:002008-07-22T18:02:00.000+02:00Jag hade missat att Parker m.fl. tagit emot Antino...Jag hade missat att Parker m.fl. tagit emot Antinoris "standard"-Riserva så väl. Man kanske ska ställa upp nollfyran bredvid Ricasolis respektive Mazzeis "prestige"-chianti och se om man själv tycker att de är ungefär likvärdiga trots den rätt stora prisskillnaden. Castello di Fonterutoli t.ex. har exakt samm druvblandning.Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-25323047085524906412008-07-22T17:59:00.000+02:002008-07-22T17:59:00.000+02:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.com