tag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post4006859996067666126..comments2023-08-07T17:37:12.708+02:00Comments on mmm-vin: Bloggens första 100-poängareMMMhttp://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-31335636601617728472009-10-07T23:19:59.353+02:002009-10-07T23:19:59.353+02:00Jag fick nå'n förklaring till hur och varför a...Jag fick nå'n förklaring till hur och varför alkoholhalten är angiven som den är när jag var i CdP i maj. Jag ska se om jag kan hitta igen minnesanteckningen i hjärnbarken.<br />Det var ingen rättfram förklaring men det var något som någon av producenterna sa som gjorde att all logik trillade på plats. Luddigt, va'? :-)Kayakerhttps://www.blogger.com/profile/14620607873855611941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-76322222540593335432009-10-06T21:51:31.811+02:002009-10-06T21:51:31.811+02:00Du har nog rätt, varför man felmärker viner i Fran...Du har nog rätt, varför man felmärker viner i Frankrike vet jag inte men det verkar vara normal praxis. Graillot 2003 skall tydligen innehålla 15.7% alkohol (enligt väldigt obekräftade uppgifter på Ebob). Och hans viner växer på nordsluttningar i Crozes-Hermitage... Egentligen skulle det vinet sålts med en dubbelt så hög alkoholskatt enligt svensk lag!MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-17229229262454630702009-10-06T14:27:57.877+02:002009-10-06T14:27:57.877+02:00MMM,
Jag gissar att La Mouline 2003 har en högre a...MMM,<br />Jag gissar att La Mouline 2003 har en högre alkoholhalt än de 13% som står på etiketten?Claes Lindkvistnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-5277532975423414302009-10-05T19:00:03.891+02:002009-10-05T19:00:03.891+02:00Hej Claes!
Jodå, nu fick även jag se Guigals stor...Hej Claes!<br /><br />Jodå, nu fick även jag se Guigals storhet även om det tog ett tag. Alkoholhalten 13% var det som stod på flaskan, och sockervärdet tog jag med sockermätaren. Det var inte noll, men helt negligerbart (runt 1-2 g / liter - mätaren är inte så exakt på de nivåerna).<br /><br />Man undrar hur han bär sej åt! Supersent skördade druvor, ett superhett år, låg alkoholhalt och inget restsocker. Det går liksom inte ihop på något sätt. <br /><br />Den aromatiska explosionen som kom direkt ut det svala glaset kommer jag sent att glömma. Sen undrar jag om det inte slöt sej lite efter en timme eller så. I början kände jag ingen ek överhuvudtaget -på slutet var det rena kafferosteriet i doften.MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-91417981103009026812009-10-05T18:12:40.757+02:002009-10-05T18:12:40.757+02:00Hej MMM,
Kul att du tyckte om ett Guigalvin till s...Hej MMM,<br />Kul att du tyckte om ett Guigalvin till slut. La Mouline 2003 är verkligen speciell bland de 9 årgångar som fått 100 poäng av Parker. Maffig och koncentrerad till tusen. Min personliga ranking av de 9 hundrapoängarna är följande:<br />1. La Mouline 1988, en dröm som håller i 20 år till<br />2. La Mouline 1978, sagolik, Parkers öde ö vin<br />3. La Mouline 2005, liknar 1988:an mycket, vilket lovar stordåd i framtiden.<br />4 La Mouline 1991, strålande mogen nu och 10 år framåt.<br />5. La Mouline 2003, maffigt, en aussi cote rotie med långt liv<br />6. La Mouline 1976, Mogen, djup, lång wow!<br />7. La Mouline 1999. Som ett fatprov fortfarande, men med enorm potential.<br />8. La Mouline 1983. Atypiskt tuff som ung, nu mogen och stor.<br />9. La Mouline 1985, storslaget vin som trots sina 100 parkerpoäng kommer sist i denna lilla ranking.<br /><br />Du skrev att La Mouline saknade restsocker och hade 13% alkohol. Analyserade du vinet? Eller har du läst dig till uppgifterna? Lite nyfiken bara.<br /><br />Claes/ VinunicClaes Lindkvistnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-17232283061419061252009-10-05T17:48:06.583+02:002009-10-05T17:48:06.583+02:00I lige måde!
Jag kan se varför Parker gav det 100...I lige måde!<br /><br />Jag kan se varför Parker gav det 100 poäng - helt makalöst vin. Det var S. som osjälviskt bjöd på detta mästerverk. Men om jag skulle ta med ett enda vin till en öde ö skulle det nog snarare vara en av Bourgognerna... I den här klassen har det bara en smaksak vad som är bäst.MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-86686943580025342072009-10-05T00:07:57.731+02:002009-10-05T00:07:57.731+02:00Hej MMM!
Härliga viner. Vilken måltidsdryck ni fi...Hej MMM!<br /><br />Härliga viner. Vilken måltidsdryck ni fick till. Kul att en Guigal kan smaka mumma - dessutom en 2003a!<br /><br />Må gott!<br /><br />/ MVMina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-5092023956990135752009-10-04T21:09:41.984+02:002009-10-04T21:09:41.984+02:00Tack för de värmande orden! Jag vill knappt tänka ...Tack för de värmande orden! Jag vill knappt tänka på vad en Mouline 2003 kostar i dagsläget, men det är säkert åtskilliga tusen. Jag har varit lite kritisk till Guigal tidigare, men till det vinet går det bara inte att hålla upp en tvivlande attityd.MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-68423120244499781992009-10-04T19:10:42.607+02:002009-10-04T19:10:42.607+02:00Läser ofta din blogg, gillar den skarpt, tack för ...Läser ofta din blogg, gillar den skarpt, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och intryck. Grattis till 100-poängaren, har bara läst om detta vin och det kanske skulle vara värt att investera i bara för att få se vad som döljer sig uppe i vinhimmelns högre sfärer. Nåväl, med din rapport i färskt minne skall jag nu ner i källaren och botanisera medan inspirationen finns kvar, kanske en Guigal av enklare slag till kvällens Entrecote. Mvh TryggveHerrenhttps://www.blogger.com/profile/16417924738195996478noreply@blogger.com