tag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post4997243271193792155..comments2023-08-07T17:37:12.708+02:00Comments on mmm-vin: Med Gomseglet bland Norra Rhônes vitaMMMhttp://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-31087133482461150782009-04-07T10:49:00.000+02:002009-04-07T10:49:00.000+02:00Hej Anonym> Jag har också hört/läst detta om ga...Hej Anonym> Jag har också hört/läst detta om gamla vita Hermitager - men aldrig upplevt det. Det känns helt osannolikt - men man skall aldrig säga aldrig. <BR/><BR/>Man kan undra om de hade problem med korkarna under 1998 - av tre viner jag har testat har alla varit kraftigt oxiderade - två fullständigt defekta. Med tanke på priset och de dåliga oddsen dricker jag nog helst mina Hermitager unga (om jag hade några). Dyker det upp någon gammal flaska på auktion vore det dock kul att testa!MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6044678303102147574.post-50207931230418964332009-04-06T23:25:00.000+02:002009-04-06T23:25:00.000+02:00Hej mmm,Vita viner från norra Rhone är verkligen a...Hej mmm,<BR/>Vita viner från norra Rhone är verkligen av eller på. Vissa tycker inte om dem och andra som jag, älskar dessa egensinniga och individuella viner. Condrieu, där har du rätt, de skall inte lagras mer än max 3-5 år, ju yngre ju bättre. Vit Hermitage, kanske kungen av vita viner, har låg syra, både som ung och åldrad. Vinet är bäst helt ungt, 1-3 år och återvänder därefter ur sin dvala efter 15-20 år beroende av årgång. Då, som moget är det helt enkelt strålande. Nötigt, fylligt, mineraliskt och storslaget. Ja lite oxiderad Sherryton finns där, om nu skall vara negativt. När vinet är i mellanperioden, 4-15 år gammalt, så är det lite slutet och ibland ointressant. Men som sagt, ge det tid i flaskan och en magnifikt vin uppenbarar sig.Anonymousnoreply@blogger.com