fredag 12 september 2008

Chateau Bonnet 2007 och allmänt ovidkommande

Alla dagar kan inte bestå av lättkokta piggvarar och årgångsvin - och väl hemma från landet steker vi på några djupfrysta filéer och gör en improviserad kall sås med majonnäs, creme fraiche och äpplen.

Till detta skall vi prova Chateau Bonnet 2007 (SB 4151) som vi aldrig har handlat, trots att det har funnits i SB's sortiment sen strax efter den dagen alla skulle skattskrivas. Vad jag minns så rekommenderar Håkan Larsson fortfarande detta vin i sina inhopp i Citytidningen - och har gjort så ända sen Allt Om Mat-tiden. Vinet i fråga kostar 89 kr, och är gjort på en okänd komposition av Sauvignon Blanc och Semillon. Typiska druvor för vit Bordeaux - som det är inte ofta man provar på.

Vinet har en ganska typisk enkel Sauvignon Blanc karaktär, med lite försynta drag av krusbär och äpplen. Det finns en ganska besvärande ton av vingummigodis, som är ännu starkare i smaken. Vi har Les Fumées Blanches som referensvin för enkla Sauvignon Blanc-viner - och detta är faktiskt ett snäpp ner. Jag stoppar undan kameran igen.

Ovidkommande historia no. 1:
Efter en av middagarna hos Doktorn kom vi till att diskutera om det verkligen är olika smak i Ahlgrens bilar av olika färg. Enligt kundtjänst för Malaco-Leaf skall det inte vara någon skillnad - eller de vill åtminstone inte kommentera det. Debatten rasar för och emot på olika forum på internet. Dagen efter är två påsar bilar inhandlade och minutiöst sorterade efter färg. Efter en stunds smakkalibrering startar blindprovningen. Nio slumpvis utvalda bilar per person skall testas med blindkavle och resultaten skall sedan utvärderas statistiskt.

När resultaten läses upp visar det sej att Doktorn har prickat rätt på alla nio bilarna. Ingen av oss andra har resultat som är nämnvärt bättre än slumpen. Hatten av för doktorn - och vi anser det härmed vara bevisat att det trots allt är en viss skillnad på de olika bilarna!

Ovidkommande historia no. 2:
Kunde inte låta bli att fotografera denna skylt med mobilen på Citygross idag! Man undrar hur många Knorrsoppor som säljs med denna reklam...

Inga kommentarer: