torsdag 15 april 2010

Kåvepenin Frukt 50 mg/ml

Lång tid mellan posterna, och helgens magnifika Bordeauxer känns obehagligt obloggade. Men livet med småbarn är ibland hektiskt med febertoppar och oavlösta bakterieinfektioner. Så kvällens första smaknotering får bli en nyblandad flaska Kåvepenin Frukt 50 mg/ml. Varför är det i princip omöjligt att få i barnen denna dryck? En svensk produkt med terroir från Solna. Ett lätt opakt utseende med hög viskositet, ganska vass doft av vanilj, diskmedel och tuggummi. En förfärlig sträv metallisk känsla i munnen som inte försvinner. Eftersmakens längd kan man i alla fall inte klaga på (50 p). En skam för mitt läkemedelsskrå.

3 kommentarer:

Niklas Jörgensen sa...

Annat var det i Funchal! Amoxilina med en orange färg som får vilken apelsin som helst avundsjuk, så sockersöt att plastsprutan hinner stelna innan ungen svalt vätskan och slutligen en kaskad av tuttifrutti. Vilken unge älskar inte detta? Men att somna efter en högkoncentrerad 5 ml sockerladdning....

Ulrik sa...

Blir det battre med lagring?

MMM sa...

Hej! Jag skulle egentligen ha fyllt ut posten med de gamla Bordeauxerna men det hanns aldrig med...

Nilkas> Det låter som om terroiren för penicillin är bättre på Maderia än i Solna, fast Amoxicillin är i fullt så jävligt som Kåvepenin i smaken. Att ingen har lycktats täcka över Kåvepeningsmaken bättre på alla dessa år är en gåta (det finns massor av lösningar för detta som t.ex mikrokapslar). Jag hade gärna betalt 5 ggr mer för en penicillin som barnen inte kräker upp.

Ulrik> Nu var detta årgång 2010, som är en svag årgång i Solnaregionen. Jag rekommenderar direkt konsumtion, gärna med en isbit ;-)