söndag 25 april 2010

Produttori del Barbaresco Riserva Ovello 2001

Denna flaska Produttori del Barbaresco Riserva Ovello 2001 fick jag någon gång av Doktorn som tack för bärhjälp över sundet. Ikväll ryckts den hastigt upp ur sin dvala efter ett säljmejl från Philipson Wine. 139.95 DKK för Produttoris enkelmarksriservor årgång 2001. Kan det vara det bästa erbjudandet de någonsin haft?

Klart man måste prova, men det känns som ett säkert nytt inköp redan innan korken dras. Bra årgång, bra producent.

Och visst fortsätter min nya förälskelse! Underbart vin. Balans är nyckelordet med Produttoris viner. Man kan hitta lite av varje i doften, från daggfriska jordgubbar till smulade löv. Ett stänk fisksås minsann. Smaken har den där kristallklara syran som man kan döda för, men också en rejäl fruktstoppning och tanninbett. Inget in-your-face vin, utan man får ta det lugnt och bara meditera.

Vi dricker flaskan från eftermiddag till sen kväll, och det blir bara bättre och bättre. Borde borga för ett mycket utsträckt drickfönster, även om det är helt drickklart redan nu. Tänk att de säljer detta vinet c:a 60 kr billigare än vad den vanliga Barbarescon kostar på SB.

4 kommentarer:

Italienska viner sa...

Sitter just och ska knappa in en beställning på Montestefanon när du kommer och sätter myror i huvudet på mig...
Hmmm.

/Patrik

Italienska viner sa...

Inget jättebekymmer visade det sig, Montestefanon var slut, så det fick helt enkelt bli Ovello.

/Patrik

MMM sa...

Vi beställde en låda Ovello och en låda Pora (att dela på två), men det har inte dykt upp något bekräftelsemejl än. Vi får se hur det går, men vi beställde inom en timme efter att mejlet hade gått ut...

Mycket bra vin att ha i källaren, drickklart men med massa potential. De där väntans flaskorna börjar bli många annars.

MMM sa...

Nu står det två lådor vid mina fötter!