måndag 2 februari 2009

Folkfest på SB

Omkullsprungna tanter, gubbar som försöker bära två lådor men misslyckas, trängsel och allmänt upplopp. Är det DRC eller Graillotsläpp - eller kanske dagsaktuelle Spinetta? Nej, det är Riesling Spätlese från Trittenheimer Apotheke!





Nog hade man på känn att det skulle bli ett visst sug - Frithiofsson hade utlovat århundrandets fynd på TV4 och Sydsvenskan ditt livs köp. När t.o.m. Bag-in-Box-damerna på jobbet snackade lagrad Riesling vid fikat kändes det som hypen nått helt nya nivåer.


Doktorn som agerade langare åt mej i morse hade aldrig upplevt någonting i närheten på ett svenskt Systembolag - och han brukar ändå stå och köa vid månadssläppen. I hetsen kastade han sej in i ormgropen och slet åt sej två flaskor - men det var precis på håret att det gick.

Tar man ett steg tillbaka så väcker dagens scener en del tankar... Detta kan nog bara utspela sej i Sverige - en i och för sej prisvärd Riesling men från en medelmåttig producent skulle nog inte orsaka köer på Autobahn i alla fall? Har vinjournalisterna den makten? Vad skulle gubben med två lådor färdiglagrat vin - som han dessutom aldrig har smakat på? Vi lär aldrig få veta - men det kommer ett smaktest inom kort! Man är väl inte sämre än att man kan ryckas med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

50 m kö i Rotebro en måndag! Är det möjligt!! Jag som brukar va först 9.58. Varför? Apotehksvinet som det pratades om i kön bland allsköns lirare. T.o.m rödnästa alkon undrade vafan som var på gång och trängde sig för att krafsa åt sig en pava. 20årig Riesling med fruktsoda, en bra dagens, härlig måndagslyx...

Anonym sa...

Hej Du!
Att man kan bli civilingenjör på Chalmers utan att kunna speciellt mycket matematik det visste jag. Så att man kan ta sig igenom utbildningen utan att ens klara antalet fingrar på ena handen borde väl inte förvåna. Antalet gånger i mitt liv som jag deltagit i dessa utsläppsövningar är nämligen färre än så! Men förståss - det handlar kanske oxå om författarens konstnärliga frihet :-)

Själv tankade jag La Spinetta. Moselblümchen överlåter jag till Er ungdomar.

Vi ses! Det blir BiB på nästa provning.

Doktorn

MMM sa...

Nåväl gamle Doktor! Du har ju handlat både Graillot och Bouscassé VV åt mej för inte så länge sen - så sällan kan det inte vara! Men visst - jag kanske tänjer lite på begreppet "brukar" för konstens skull.

Du får väl komma ihit igen snart för att skölja bort smaken av förruttnad Bordeaux - kanske med en halvtorr Riesling?

Anonym sa...

Låter gott!