lördag 13 december 2008

Dilemma

När skall man sticka ut näsan - och när skall man tiga? Igår kväll var jag bjuden på en liten herrmiddag där egentligen ingen var direkt intresserad av vin. I alla fall hade värden slagit till rejält på en magnumbutelj av Castello di Brolio och vinet var redan upphällt och avsmakat när jag dök in genom dörren. Nå "konnässören" - vad tycks om detta praktexemplar?

Vinet var fullständigt korkskadat och i princip odrickbart. Skulle man då såga alla andras hyllningar? Sänka den höga stämningen? Eller skulle man se det som ett pedagogiskt exempel på en typisk korkskada?

Jag valde att hålla tyst - men valet är inte lätt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

(A): Hej, ingen av dina vänner som läser din blogg?

MMM sa...

Det är en berättigad fråga! Jag har varit rätt försiktig med att marknadsföra min blogg bland vännerna - och gårdagens middagsgäster lär inte hitta hit. Nu i efterhand så anser jag att jag borde agerat direkt och visat på korkdefekten. Det var ju ingen billig flaska heller. Fast säger man inget direkt är det svårt.

Jos sa...

De hade ju fått en ny flaska av SS! Oavsett vad de sa om vinet så smakade det ju faktiskt skit om det nu var korkskadat och då lär de dröja innan de köper vin i den prisklassen igen pga att du inte sa något. Inte bra..

MMM sa...

Håller med. Mitt enda försvar för min feghet var att korkskadan inte var fullständig när flaskan öppnades - och att tillställningen knappast kunde kallas för vinfokuserad. Men visst skulle de ha pengarna tillbaka!

johan sa...

En kompis som inte vågar vara ärlig mot en kompis är ingen kopis

MMM sa...

Nu kanske vi inte skall dra alltför stora växlar på en flaska korkskadat vin.

Jag tror ingen avfärdar ett nyöppnat vin som korkskadat direkt, man behöver oftast några minuter på sej. Glas 2 var det ingen tvekan om - men då var det knappt kvar att lämna tillbaka. Alla blev fulla och glada oavsett..